HTML

Enzo

Hát ez egy blog vagy mifene... Lesz. Ha lesz kedvem ide írni. Vagy ha lesz időm. Vagy ha lesz mit írnom.

Így kezdődött

2006.04.28. 21:26 Enzo

Megjelent a Szolnokinaplo.hu-n, 2007 január ötödikén

 

Mivel nem maradt abba egymás méltatlan csesztetése, igéretemhez híven a Civil Városmarketing Kerekasztal alakulóülésének élménybeszámolója következik elrettentésül.

 

Naszóval a „rendezvény”.

 

Nehéz volna kronologikusan leírni, mivel mindenki mondta ami éppen az eszébe jutott. Lehetőleg egyszerre. Inkább csak csipegetnék.

 

Tiborcsik ismertetni kezdte az elképzelést a civil összefogásról. Erre Vass Gy. rögtön elővezette a javaslatukat közös akcióikra: kb. 20 percben ismertette a „Zagyva projektet”, melynek lényege a Zagyva felduzzasztása, és vízi élménypark létesítése áramtermelő hajómalmokkal. Tiborcsikkal próbáltuk a Gyurinak Bernoulli folytonossági törvényét elmagyarázni a keresztmetszet és az áramló közeg sebességének összefüggéséről, de Gyuri ezt kivédte azzal, hogy nem baj, majd a malmokat a sodrásba teszi. No comment! (Ja, igen, közben volt egy öt perces vita is a „projekt”, a „fájl”, és a „forever” szavak tartalmi jelentéséről, helyes leírásáról is)

 

Tüntetés Budapesten a parlament előtt a Vásárhelyi terv megvalósításáért, lehetőleg homokzsákokkal. Ezzel kapcsolatosan Vass Gy. rögtön be is gyűjtötte az infókat arról, hogy kinek van kocsija, illetve Gerőcs Vendel javasolta, hogy várjunk ezzel a dologgal, mert a fidesz megnyeri a választást, és akkor fölösleges lesz demonstrálni. Továbbá aláírásgyűjtés a kommunális szolgáltató Remondis ellen (egész este ennek volt a legtöbb értelme), de Tiborcsik javasolta, hogy ez most nem aktuális, mert ő éppen buszos túrát szervez a szelektív válogatóműhöz, és az meg hogy néz ki, hogy civil jópofizást szervezünk a Remondisnál, miközben meg aláírást gyűjtünk ellene.

 

Tiborcsik ismertette a MÁV-strand és szauna projektet, valamint csend-demonstráció elképzelését a lőtér, belvárosi motorosok és a katonai helikopterek éjszakai szandaszőlősi rodeózása ellen. Vass György közölte, hogy ez csak 40 család érdeke, de amiket ő javasolt, azok 80 ezer ember érdeke. Ebből újabb 10 perc sehova nem vezető vita alakult ki, majd a végén sikerült kinyögetni vele, hogyha támogatjuk az elképzeléseit, akkor hajlandóak ők is csenddemonstráción részt venni – kvázi tömeget növelni.

 

Közben többször próbáltam a vita menetét a Tiborcsik által szétosztott papírra (alapszabály-tervezet) visszaterelni, hogy először is a kereteket kellene rögzíteni és utána feltölteni (az egyébként már meglévő) tartalommal. A „városmarketingre” kb. negyed órán keresztül próbáltunk szinonímát találni, mivel a jelenlevők közül Tiborcsik és az én kivételemmel senki nem értett egyet a kifejezéssel, mivel csúnya idegen szó, és egyébként is piackutatást jelent (no comment), és annak egy város esetében semmi értelme.

 

Újabb hőbörgés a Remondis szolgáltatások körül kb. 10 percben: Tiborcsik megkérdezte, hogy eddig hány aláírás gyűlt össze, amire Vass Gy. nem tudott válaszolni, erre jól összevitatkoztak azon, hogy hogyhogy nem tudja amikor ő gyűjti, illetve egyáltalán mi jelentősége van annak, hogy mennyi?

 

Közben mindenki elmondta, hogy csak neki vannak ötletei, és fel is sorolta újból meg újból azokat, és hogy várja a többiek ötleteit, következetesen figyelmen kívül hagyva hogy a másiknak is voltak már ötletei amiket el is mondott.

 

Már nagyon untam, úgyhogy megpróbáltam ismét a papírra terelni a szót. Mi az a szövegben amin változtatni akarunk, vagy mit kellene még beleírni? Vass Gy. egyből javasolta, hogy a tartalmi rész ötödik pontjába írjuk bele, hogy demonstráció a Vásárhelyi terv mellett… Mondtam, hogy nem ilyen kiegészítésre gondoltam…

 

Elfogadtuk a javaslatomat, hogy 2/3-os többség esetén használható egy kezdeményezésre a CVK-név, és minden résztvevő egyesületnek egy szavazata van. Tiborcsik a papírmunkát elintézi.

 

Biztos volt még több is, de most hirtelen csak ennyi jutott eszembe.

 

Konklúzió:

 

A csapatban Tiborcsik volt a leginkább realista (fényévekkel!), és ez azt hiszem, elég sok mindent elárul. Én mindenestre szédültem hazafelé.

Szólj hozzá!

Címkék: civil rettenetes emberek hungari

A bejegyzés trackback címe:

https://enzo.blog.hu/api/trackback/id/tr38277700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása