HTML

Enzo

Hát ez egy blog vagy mifene... Lesz. Ha lesz kedvem ide írni. Vagy ha lesz időm. Vagy ha lesz mit írnom.

Jegyzőkönyv helyett

2007.05.23. 22:36 Enzo

T. közlegényt ma visszakunyeráltuk a Civil Tanácsba. Hát, fárasztó egy menet volt. Esz, Csé, jómagam és az érintett kontra Civil Tanács. K.né tanácselnök-asszony elhozta az unokáját. Az első fél órában szinte csak vele foglalkozott, néha közbeszólt, hogy jó lenne már tisztán látni végre. Még egy ilyen sötét, ostoba nyuggert! Azt a másik ostoba tyúkot, valamilyen Katalin (a továbbiakban Picsa Katalin), ütni tudtam volna. Valami egészség-kerekasztaltól volt. Az ilyenek kihozzák belőlem az állatot, mint a múltkor dr.Pé a közútkezelőtől. Nálam türelmesebb ember kevés van, de elszáll az agyam és ordibálni kezdek, mert ezek annnnnnyira sötéten magabiztosak, hogy az érvek nem hatnak, semmi sem hat. Lángszóró. Az igen.

K.né közölte, hogy a kerekasztalunk csak akkor vehet részt a Tanácsban, ha nem T.-t jelöli oda, mert T. nem tud viselkedni, együttműködni, politizál, meg amúgy is fúúújjjj! Városházi Aranka megkérdezte, hogy mégis milyen szabályzat milyen pontja alapján zárták ki? Ezen jól összevitáztak, hogy az önkormányzati politizálás vagy az országos politizálás számít-e a törvény szerint politizálásnak? K.né magyarázott, hogy ő aztán nagyon tudja, mert ő itt ebben a városban a főcivil, és tegnap is írt két alapszabályt. (Megnéztük utána a jogszabályt: rosszul tudja.) Meg előadták hogy a megyei bíróság két hete hozott egy állásfoglalást, ez alapján zárták ki négy hónapja, már januárban. No comment!

Csé magához ragadta a szót, és elmondta, hogy ő a város egyik legnagyobb, és országosan legismertebb civil szervezete (ez tényleg így van), de ő egészen mostanáig nem hallott a Civil Tanács létezéséről, és azt sem tudja mi ez, mire jó ez a grémium, ami elé hirtelen idecsöppent, és miért ülnek itt az emberek szabad délutánjukon? (Tényleg, miért?)

Ez a Picsa Katalin meg lenyomott egy szpíccset, hogy azért zárták ki T.-t mert ők a Civil Tanácsban mennyire nagyon együtt tudnak működni, bezzeg T. homlokegyenest más irányba megy. Erre megkérdeztem, hogy mi az egyik irány, és mi a másik irány. Na elkezdett pampogni, hogy bejön ide és nem fogadja el a játékszabályokat, meg neki alkalmazkodnia kellene a többi 15-höz. Mondom köszönöm, ez nem érdekel, mi az egyik irány és mi a másik? Nem bírt rá válaszolni, engem meg  aSzőke Tünde állított le, mert látta, hogy menten szétdurran az agyam, és pillanatokon belül az asztal alá alázom Picsa Katalint. Aztán nagy nehezen csak kiderült, hogy az a baj, hogy T. a Civil Tanács nevében nyilatkozott, meg járt el. Na, erre ’oszt lett nagy haddelhad! Hogy ez nem igaz, meg ilyen soha nem volt, meg hogy de, meg hányszor, meg a tévében, meg az újságban meg az interneten... Megkérdeztük, hogy konkrétan ilyen mikor történt? Erre K.né előadta, hogy a polgármester mondta neki a múltkor. Konkrétan. A tornatanár. Na szép.

Erre Városházi Aranka közölte, hogy mivel már egy órája nem jutunk semmire, úgyhogy ha nem gond, akkor mostantól ő lenne a moderátor. Oké! Végre valami konstruktív. Ezek után gyorsan vetekedni kezdett az egyetértés, hogy tudniillik T. nem nyilatkozhat a Civil Tanács nevében a Tanács felhatalmazása nélkül, és hogy ezt ígérje meg. Mondta hogy eddig sem tett ilyet, eztán sem fog. Eztán még hatszor ugyanezt megígértették vele. Elképesztő. Azt is megígérte, hogy a jövőben gyereket sem fog ölni.

Aztán mikor már teljes volt az egyetértés és végre mindenki mosolygott, Picsa Katalin egyszer csak megint elkezdte hadarni, hogy T. bejön ide és nem hajlandó együttműködni meg elfogadni a szokásokat, és ezért ő nem is hajlandó vele együttműködni. (Érdekes, hogy akkor most ki nem hajlandó együttműködni a másikkal?) T. egyből ráharapott, én meg rugdosni kezdtem az asztal alatt: kussojj má bazmeg, hát nem látod hogy síkhülye? Eztán rátértünk arra a napirendre, hogy mi van, ha valaki nem tartja be ezt a megállapodást? Hát akkor jól ki lesz szavazva a Civil Tanácsból. Oké, mondom, de mi alapján lesz kiszavazva? Észlény polgármesterünk megsúgja valakinek, akkor másnap már ki is van rúgva? Erre ez az ostoba K.né sértődötten előadta, hogy itt eddig a bizalmon volt a hangsúly (na ja, pont veszem észre!), hogy én nem vagyok elég öreg, mert ő aztán már 20 éve civil itt a többiekkel együtt, és neki mekkora tapasztalata van, nekem meg gőzöm sincs, mert ilyen fiatalon nem is lehet. Hááá bazmeg!

Aranka azért kicsikarta belőlük hogy valami írásos bizonyíték talán mégsem ártana ilyen esetekre. Mindez tartott kettő órán keresztül. A következő napirendi pontban már T. is szavazott. Jegyzőkönyv nem volt. Gondolom azért nem adtak belőle neki a múltkor sem, amikor a távollétében kizárták.

Szólj hozzá!

Címkék: civil nyugdíjas rettenetes emberek

A bejegyzés trackback címe:

https://enzo.blog.hu/api/trackback/id/tr8586225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása